برای خرید به ادامه بروید

35 تومان


راز آفرینش انسان
| ادامه مطلب...

گشودن این راز و پاسخ اساسی و روشن به این سؤال در گرو بیان دو مطلب است که هر کدام نقش مهمّی در حلّ سؤال دارند:

 1-/ در درجه نخست باید توجّه نمود که این سؤال وقتی به صورت یک عقده «لاینحل» در می‌آید که دایره هستی را به جهان مادّه منحصر نموده و وجود هستی را در نظامات مادّی و پدیده‌های طبیعی محصور سازیم و مرگ را پایان زندگی بشر دانسته و عالمی به نام «رستاخیز» و سرایی به عنوان آخرت نپذیریم.
در این موقع این سؤال به صورت اشکال بغرنجی جلوه می‌کند و انسان از خود سؤال می‌کند: راز آفرینش انسان چیست؟
چرا انسان به این جهان گام می‌نهد و پس از چند سال زندگی-/ آن هم غالباً توأم با مرارت و تلخی، شکست و ناکامی-/ طومار عمر او پیچیده می‌گردد و پرونده زندگی او بسته می‌شود «از کجا آمد و برای چه آمد!» و هدف از غوغای زندگی چند روزه و فلسفه این زندگی موقّت چیست و چرا آدمیزاد به این جهان گام می‌نهد! و پس از صرف مقداری آب و غذا نفس‌های او به شماره می‌افتد و قلب او از ضربان باز می‌ایستد و زیر خروارها خاک می‌رود و می‌پوسد و به صورت خشت و گل در می‌آید، تو گویی از اصل خبری نبود و آدمیزادی گام به این پهنه ننهاده بود!
به راستی مکتب «ماتریالیسم» برابر این پرسش عاجز و ناتوان است، زیرا جهان هستی را در مادّه و پدیده‌های مادّی محصور ساخته است و به خداوند و جهان دیگر اعتقاد ندارد و در این صورت هرچه در چهار دیواری جهان مادّه به گردش می‌پردازد و هرچه در قیافه پدیده‌های مادّی خیره می‌شود تا در این محیط برای آفرینش آنها مخصوصاً انسان هدفی جستجو کند، جز با حیرت و بهت و سرگردانی و احیاناً سلب و نفی، با چیزی روبه‌رو نمی‌گردد.



:: موضوعات مرتبط: معارف اسلامی، پرسش و پاسخ، ،
:: برچسب‌ها: راز آفرینش انسان,
نویسنده : محسن امامی
تاریخ : شنبه 26 تير 1395
زمان : 15:37
بینایی و شنوایی خدا چه مفهومی دارد؟
| ادامه مطلب...

بینایی و شنوایی در بشر همان است که گفته شد، ولی مقصود از توصیف خداوند به این دو صفت این است که تمام دیدنی‌ها و شنیدنی‌ها پیش او حاضرند، هرگز خداوند از آنها غافل نیست و به عبارت دیگر آنچه را که دیگران با چشم و گوش می‌بینند و یا می‌شنوند، او با علم نامتناهی خود از آنها آگاه بوده و اطّلاع دارد.
از این نظر دانشمندان عقاید و مذاهب، حقیقت این دو صفت را به «علم نامتناهی» خداوند بازگشت می‌دهند و چنین می‌گویند: نتیجه‌ای را که یک انسان بینا و شنوا-/ پس از فعّالیّت‌های زیادی که اعضای مخصوص بینایی و شنوایی انجام می‌دهند-/ می‌گیرد، این است که از دیدنی‌ها و شنیدنی‌ها آگاه می‌گردد، هرگاه وجودی مانند خداوند بدون عضو و فعّالیّت‌های فیزیکی، از دیدنی‌ها و شنیدنی‌ها بطور کاملتری آگاه گردید، قطعاً صحیح خواهد بود که بگوییم: بینا و شنواست.
حتّی حقیقت بینایی و شنوایی در انسان، همان آگاهی از دیدنی‌ها و شنیدنی هاست و تمام فعّالیتّ‌های عضوی، مقدّمه دیدن و شنیدن است. هرگاه فردی-/ بدون نیاز به این مقدّمات-/ توانست از دیدنی‌ها و شنیدنی‌ها آگاه گردد، به طریق اولی می‌توان گفت که: او سمیع و بصیر است.

 



:: موضوعات مرتبط: معارف اسلامی، پرسش و پاسخ، ،
:: برچسب‌ها: بینایی و شنوایی خدا چه مفهومی دارد؟,
نویسنده : محسن امامی
تاریخ : شنبه 26 تير 1395
زمان : 15:33
معنای قضا و قدر چیست؟
| ادامه مطلب...

مسأله تقدیر و سرنوشت از جمله مسائلی است که در تمام آیینها برای ملل جهان مطرح می‌باشد و اعتقاد به آن از اختصاصات ملّتی نیست-/ اگر چه توجّه کتاب آسمانی ما و احادیث اسلامی به آن محسوس‌تر و چشمگیرتر است.
متأسّفانه براساس سوء تفسیری که از طرف افراد غیر وارد نسبت به قضا و قدر شده است، نوع مردم از این دو لفظ خاطره خوشی ندارند، چه بسا از شنیدن این دو کلمه به خود می‌لرزند و تقدیر الهی را عاملی خارج از محیط زندگی می‌پندارند که بر روی اراده انسان اثر مستقیم دارد، گاهی به صورت یک عامل مثبت جلوه می‌کند و انسان را از طریق جبر و اکراه، برانجام عملی وادار می‌نماید و گاهی جنبه نفی دارد و بشر را خواه و ناخواه، از انجام کاری باز می‌دارد.تقدیر به این معنا-/ در افعال اختیاری بشر-/ افسانه‌ای بیش نیست، بلکه حقیقت تقدیر را باید در محیط زندگی جستجو کرد و هرگز نباید برای آن واقع و سازنده‌ای جز انسان و اراده او، چیزی تصوّر نمود.
برای گروهی که ذهن آنان با تفسیرهای ناصحیح از قضا و قدر مشوب و آلوده است، پذیرفتن این نظر: «در جهان هستی عاملی به نام قضا و قدر نداریم که در عرض سایر عوامل عرض اندام کند و بر روی اراده انسان اثر منفی یا مثبت بگذارد» بسیار سخت و گران می‌باشد؛ زیرا این نوع افراد عادت کرده‌اند که غالب اشتباهات و نارسایی‌ها بلکه بسیاری از کوتاهی‌های خود را به گردن عاملی خارج از محیط زندگی، به نام «قضا و قدر» بگذارند و در برابر هر نوع مسؤولیّت و تعهّد شانه خالی کنند.



:: موضوعات مرتبط: معارف اسلامی، پرسش و پاسخ، ،
:: برچسب‌ها: معنای قضا و قدر چیست؟,
نویسنده : محسن امامی
تاریخ : شنبه 26 تير 1395
زمان : 15:20
مراسم بعدی


زمان:پنجشنبه 24 تیر ماه 1395 ساعت 22

مکان:بهبهان-اسلام آباد-خیابان اول-مسجد قمربنی هاشم(ع)

هیئت رهپویان وصال بهبهان



:: برچسب‌ها: مراسم بعدی, بهبهان هیئت کجا بریم,
نویسنده : محسن امامی
تاریخ : پنج شنبه 24 تير 1395
زمان : 20:6
برنامه جامع مهدویت اندروید
| ادامه مطلب...

ساخته شده توسط موسسه جنبش مصاف ایرانیان (استاد رائفی پور)

از بهترین نرم افزار های با موضوع مهدویت

اعلان های هوشمند در ساعات مختلف

برنامه اندرویدی جامع مهدویت با هدف تعجیل در فرج امام زمان (عج) و افزایش بصیرت مهدوی و آخر الزمانی شیعیان و محبان حضرت توسط موسسه فرهنگی هنری مصاف ایرانیان و با توجه به نیاز مبرم جامعه به معارف مهدوی تهیه و آماده شده است. از امکانات جالب نرم افزار می توان به بخش اعلان های نرم افزار اشاره کرد به این صورت که هر صبح راس ساعت ۷ تذکر قرائت دعای عهد بر صفحه گوشی شما نقش میبندد و هر ظهر رأس ساعت ۱۳ یک حدیث مهدوی بر صفحه گوشی شما نقش می بندد و شما هر روز با معارف مهدوی آشناتر خواهید شد و در آخر این که هر شب راس ساعت ۱۰ نرم افزار به صورت هوشمند به تمام عزیزانی که آن را نصب کرده اند هشدار داده  و مهدی یاوران عزیز می توانند هم نوا با دیگران و به صورت دسته جمعی و همزمان دعای فرج (الهی عظم البلا) را با نیت تعجیل در فرج، قرائت فرمایند. همچنین تذکر قرائت دعای ندبه پنجشنبه شب ها نیز در نظر گرفته شده تا شما برای جمعه صبح و حضور در دعای پر فیض ندبه برنامه ریزی فرمایید.

 



:: موضوعات مرتبط: نرم افزار ، اندروید، ،
:: برچسب‌ها: برنامه جامع مهدویت اندروید,
نویسنده : محسن امامی
تاریخ : سه شنبه 22 تير 1395
زمان : 10:14
فلسفه بلاها
| ادامه مطلب...

اساساً تا آن‌جا که ما اطّلاع داریم و کتبی که از دانشمندان گذشته به ما رسیده گواهی می‌دهد، این گونه سؤالات همیشه در میان عدّه‌ای از افراد بشر بوده است-/ بخصوص هنگام وقوع حوادث ناگوار، بیشتر به این فکر فرو می‌رفتند-/ حتّی تاریخ عقاید و ادیان نشان می‌دهد که راه نیافتن به پاسخ واقعی همین‌گونه سؤالات احیاناً سبب توجّه بعضی به عقیده «مادّیگری» و «الحاد» و روی گردانیدن از اصل «توحید و خداشناسی» شده است؛ زیرا در اثر مطالعه سطحی و قضاوت عجولانه هنگام بروز این قبیل حوادث، آنها را در قیافه هولناک و تنفّرآمیزی می‌بینند و گاهی از آنها به خشم طبیعت و یا قهر آن! تعبیر می‌کنند، در صورتی که اگر قیافه واقعی آنها را با عینک عقل و اندیشه نگاه کنیم، نتیجه دیگری به دست می‌آید.توضیح این که: قضاوت ما درباره سود و زیان هرچیزی همواره نسبی است، آنچه سود خود ماست خوب و مفید و آنچه بر زیان ماست بد و مضر می‌دانیم و هرگز حساب نمی‌کنیم که فلان حادثه که در سرنوشت ما اثر بدی گذاشته در اجتماع و آینده چه آثاری به بار خواهد آورد، زیرا یک مادّه شیمیایی ممکن است برای ما سمّی مهلک محسوب شود، در صورتی که ممکن است برای دیگری دارویی حیاتبخش باشد و بالعکس ....
ولی آیا تنها سود و زیان ما می‌تواند ملاک خوب و بدن بودن یک موجود، یا یک حادثه باشد و یا این که برای قضاوت کلّی و نهایی باید مجموعه تأثیرات این حادثه را در تمام موارد در نظر بگیریم و روی هم رفته مورد نظر و مطالعه قرار دهیم؟



:: موضوعات مرتبط: معارف اسلامی، پرسش و پاسخ، ،
نویسنده : محسن امامی
تاریخ : سه شنبه 22 تير 1395
زمان : 3:53
در جلسه خصوصی رهبر انقلاب و هاشمی با موضوع رابطه با آمریکا چه گذشت؟
| ادامه مطلب...

رهبر انقلاب می‌فرمایند: «آمریکایی‌ها از همین الان به ما بگویند اگر جمهوری اسلامی تا کجا عقب‌نشینی کند، آن‌ها دیگر دشمنی نمی‌کنند؛ این را بگویند. اگر مسئله هسته‌ای حل شد، دیگر قضیّه تمام است؟»
مذاکره با آمریکا طی سال‌های گذشته یکی از کلیدواژه‌های اصلی جریان‌های اعتدالی و اصلاح‌طلب بوده است و هاشمی رفسنجانی یکی از جدی‌ترین حامیان این نظر بوده است. هاشمی در مقاطع مختلف به عنوان حامی این نظر، بحث مذاکره با آمریکا را مطرح کرده است و حمایت هاشمی از این نظر به اواخر دهة 60 برمی‌گردد.

هاشمی: نامه بی‌جواب من به امام یعنی موافقت امام

شاید بتوان مهم‌ترین نمونه این تحریف و مصادره غلط را خاطره هاشمی راجع به نظر امام درباره رابطه با آمریکا دانست. او بهار 91 در مصاحبه‌ای گفت:





:: برچسب‌ها: در جلسه خصوصی رهبر انقلاب و هاشمی با موضوع رابطه با آمریکا چه گذشت؟,
نویسنده : محسن امامی
تاریخ : سه شنبه 22 تير 1395
زمان : 2:47
بدا چیست؟
| ادامه مطلب...

متأسّفانه موضوع «بدا» از موضوعاتی است که دستاویز عجیبی برای بعضی از مخالفان شیعه و حتّی بعضی از دشمنان اسلام شده است؛ آنها بدون این که کوچکترین تحقیقی درباره این مطلب در کتاب‌های بزرگان شیعه و دانشمندان «عقاید و مذاهب» اسلام بکنند، تنها به همین یک کلمه چسبیده و قلمفرسایی و تفسیرهایی که کمترین ارتباط به عقاید شیعه ندارد، برای آن کرده‌اند و مطالب موهوم و بی‌اساس به ما نسبت داده‌اند.
این‌گونه تفسیرهای نابجا مسلّماً کار یک دانشمند و محقّق (حتّی از مخالفین) نیست، کار افراد متعصّب و لجوجی است که همیشه دنبال بهانه و دستاویزی می‌گردند که اغراض خود را در سایه آن انجام دهند؛ همواره به فکر این هستند که از طرف مقابل کلمه‌ای بشنوند که بتوانند برای آن تفسیرهای نامناسب و گمراه کننده‌ای بنمایند و روی آن تبلیغات مسموم و زهرآگین کنند و به اصطلاح جنگ اعصاب روی آن راه بیندازند؛ لفظ «بدا» از جلمه این الفاظ است.



:: موضوعات مرتبط: معارف اسلامی، پرسش و پاسخ، ،
:: برچسب‌ها: بدا چیست؟,
نویسنده : محسن امامی
تاریخ : سه شنبه 22 تير 1395
زمان : 2:44
علم ازلی و اعمال ما
| ادامه مطلب...

سؤال 
خداوند از ازل می‌دانست که فلان جانی در لحظه‌ای معیّن دست به جنایت می‌زند، بنابر این هرگاه فرد جنایتکار اقدام به آن جنایت نکند، در این صورت به اصطلاح علم خداوند خلاف از آب در می‌آید و به قول «خیّام»:
می‌خوردن من حق ز ازل می‌دانست‌گر می‌نخورم علم خدا جهل بود 
توضیح پرسش: خداوند از «ازل» از آنچه در جهان هستی بتدریج رخ می‌دهد، آگاه بوده، او از روز نخست از گردش ستارگان و کهکشان‌های جهان در فضای بیکران و حرکت مرموز الکترون‌ها در دل اتم‌ها و لرزش برگ‌های درختان در باغ‌ها و جنگل‌ها و از چین و شکن آب‌های دریا و جنبش ماهیان در زیر اقیانوس‌ها، مطّلع و با خبر بود.
خداوند پیش از آن که بشر را خلق کند، از کردار جانیان و جرم مجرمان و میخوارگی میگساران و خونریزی سفّاکان آگاه و مطّلع بود و می‌دانست چه شخصی در چه لحظه‌ای چه کاری را انجام خواهد داد، در این صورت برای هیچ فردی از آن کار و کرداری که از پیش، خدا می‌دانست چاره و گریزی نیست و نمی‌تواند خلاف آن را انجام دهد، زیرا اگر انجام ندهد، علم خداوند برخلاف ...



:: موضوعات مرتبط: معارف اسلامی، پرسش و پاسخ، ،
:: برچسب‌ها: علم ازلی و اعمال ما,
نویسنده : محسن امامی
تاریخ : دو شنبه 21 تير 1395
زمان : 19:13
برنامه امام حسین اندروید


نام برنامه : امام حسین

ورژن برنامه : 1.0

دانلود فایل APK با حجم 4.1 مگابایت

دانلود به صورت مستقیم

 



:: موضوعات مرتبط: نرم افزار ، اندروید، ،
:: برچسب‌ها: برنامه امام حسین اندروید,
نویسنده : محسن امامی
تاریخ : دو شنبه 21 تير 1395
زمان : 15:16
برنامه دعای امین الله اندروید


نام برنامه : دعای امین الله

ورژن برنامه : 1.0

دانلود فایل APK با حجم 481 کیلوبایت

دانلود به صورت مستقیم

 



:: موضوعات مرتبط: نرم افزار ، اندروید، ،
:: برچسب‌ها: برنامه دعای امین الله اندروید,
نویسنده : محسن امامی
تاریخ : دو شنبه 21 تير 1395
زمان : 15:14
برنامه ماه بیست اندروید


نام برنامه : ماه بیست

ورژن برنامه : 1.0

دانلود فایل APK با حجم 750 کیلوبایت

دانلود به صورت مستقیم

 



:: موضوعات مرتبط: نرم افزار ، اندروید، ،
:: برچسب‌ها: برنامه ماه بیست اندروید,
نویسنده : محسن امامی
تاریخ : دو شنبه 21 تير 1395
زمان : 15:11
برنامه حضرت عباس اندروید


نام برنامه : حضرت عباس

ورژن برنامه : 1.0

دانلود فایل APK با حجم 4.9 مگابایت

دانلود به صورت مستقیم

 



:: موضوعات مرتبط: نرم افزار ، اندروید، ،
:: برچسب‌ها: برنامه حضرت عباس اندروید,
نویسنده : محسن امامی
تاریخ : دو شنبه 21 تير 1395
زمان : 15:8
برنامه مراقبات ماه رمضان اندروید


نام برنامه : مراقبات ماه رمضان

ورژن برنامه : 1.0

دانلود فایل APK با حجم 1.2 مگابایت

دانلود به صورت مستقیم

 



:: موضوعات مرتبط: نرم افزار ، اندروید، ،
:: برچسب‌ها: برنامه مراقبات ماه رمضان اندروید,
نویسنده : محسن امامی
تاریخ : دو شنبه 21 تير 1395
زمان : 15:7
برنامه استخاره آیت الله مکارم اندروید


نام برنامه : استخاره آیت الله مکارم

ورژن برنامه : 1.0

دانلود فایل APK با حجم 5.2 مگابایت

دانلود به صورت مستقیم

 



:: موضوعات مرتبط: نرم افزار ، اندروید، ،
:: برچسب‌ها: برنامه استخاره آیت الله مکارم اندروید,
نویسنده : محسن امامی
تاریخ : دو شنبه 21 تير 1395
زمان : 15:1
آیا خداوند می‌تواند مانند خود را بسازد؟
| ادامه مطلب...

این پرسش‌ها تازگی ندارند و از دوران‌های پیشین میان مردم مطرح بوده و از پیشوایان بزرگ دینی ما در این زمینه سؤالاتی شده و پاسخ‌هایی فرموده‌اند.
جواب اجمالی همه این پرسش‌ها یک جمله است و آن این که: قدرت هرچه هم نامتناهی و نامحدود باشد، به چیزی تعلّق می‌گیرد که عقل و خرد امکان آن را تصدیق کند و باور نماید که یک چنین چیزی «شدنی» است.
امّا چیزهایی که امکان ذاتی ندارد و در نزد خرد از امور ممتنع و محال شمرده می‌شوند، هرگز قدرت به آنها تعلّق نمی‌گیرد.
توضیح این که: هنگامی که ما افکار و اندیشه‌های خود را با خارج می‌سنجیم، آنها را دو نوع می‌بابیم:
نوع اوّل: اندیشه‌هایی که عقل برای وجود و هستی آنها مانعی نمی‌بیند و در پوشیدن لباس هستی جز به یک قدرت، به چیز دیگری نیاز ندارند مانند جهان آفرینش با آن وسعت و گنجایش، با آن همه انواع زیاد، با آن همه کهکشان‌ها و سحابی‌ها و کواکب و اقمارش و ... که همگی ذاتاً امر ممکن بوده و در پرتو قدرت نامتناهی خداوند لباس هستی پوشیده‌اند.
نوع دوّم: موضوعاتی که در سنجش عقل و خرد ایجاد آنها محال و ممتنع بوده و در نظر عقل امکان هستی برای آنها نیست، نه از این جهت که قدرت پدید آورنده ناقص و نارساست بلکه خود آنها ذاتاً امکان پذیرش وجود هستی را ندارند.

 



:: موضوعات مرتبط: معارف اسلامی، پرسش و پاسخ، ،
:: برچسب‌ها: آیا خداوند می‌تواند مانند خود را بسازد؟,
نویسنده : محسن امامی
تاریخ : دو شنبه 21 تير 1395
زمان : 14:55
برنامه دریچه شهادت اندروید


نام برنامه : دریچه شهادت

ورژن برنامه : 1.0

دانلود فایل APK با حجم 5.7 مگابایت

دانلود به صورت مستقیم

 



:: موضوعات مرتبط: نرم افزار ، اندروید، ،
:: برچسب‌ها: برنامه دریچه شهادت اندروید,
نویسنده : محسن امامی
تاریخ : دو شنبه 21 تير 1395
زمان : 14:52
برنامه ماه رمضان اندروید


نام برنامه : رمضان

ورژن برنامه : 1.0

دانلود فایل APK با حجم 5.1 مگابایت

دانلود به صورت مستقیم

 



:: موضوعات مرتبط: نرم افزار ، اندروید، ،
:: برچسب‌ها: برنامه ماه رمضان اندروید,
نویسنده : محسن امامی
تاریخ : دو شنبه 21 تير 1395
زمان : 14:51
برنامه صادقیه اندروید


نام برنامه : صادقیه

ورژن برنامه : 1.0

دانلود فایل APK با حجم 900 کیلوبایت

دانلود به صورت مستقیم

 



:: موضوعات مرتبط: نرم افزار ، اندروید، ،
:: برچسب‌ها: برنامه صادقیه اندروید,
نویسنده : محسن امامی
تاریخ : دو شنبه 21 تير 1395
زمان : 14:48
برنامه مفاتیح الجنان اندروید


نام برنامه : مفاتیح الجنان

ورژن برنامه : 1.0

دانلود فایل APK با حجم 1.7 مگابایت

دانلود به صورت مستقیم

 



:: موضوعات مرتبط: نرم افزار ، اندروید، ،
:: برچسب‌ها: برنامه مفاتیح الجنان اندروید,
نویسنده : محسن امامی
تاریخ : دو شنبه 21 تير 1395
زمان : 14:46
برنامه حدیث کساء اندروید


نام برنامه : حدیث کساء

ورژن برنامه : 1.0

دانلود فایل APK با حجم 13.8مگابایت

دانلود به صورت مستقیم

 



:: موضوعات مرتبط: نرم افزار ، اندروید، ،
:: برچسب‌ها: برنامه حدیث کساء اندروید,
نویسنده : محسن امامی
تاریخ : دو شنبه 21 تير 1395
زمان : 14:40
زیبایی در خدا و ملاقات با او چه مفهومی دارد؟
| ادامه مطلب...

در آیات قرآن مجید و کلمات پیشوایان بزرگ دین، گاهی تعبیراتی درباره خداوند دیده می‌شود که در بدو نظر، انسان تصوّر می‌کند با این حقیقت مسلّم که «خداوند از جسمیّت و عوارض جسم بودن بکلّی منزّه است و هرگز دیده نمی‌شود» منافات دارد، مانند «دست خدا بالای همه دستهاست» و «خداوند بینا و شنواست» و «خداوند کارهای شما را می‌بیند» و در تاریخ و عقاید اسلامی، به جمعیّتی برخورد می‌کنیم که آنها را «مجسّمه» می‌نامند و همان‌طور که از اسم آنها پیداست، به جسمیّت خدا عقیده داشتند. علّت پیدایش این عقیده نیز چیزی جز مطالعه سطحی در آیات و روایات فوق نبود.
ولی با توجّه به آیات و احادیث فراوانی که صریحاً هرگونه عوارض جسم و خواص و آثار آن را از خداوند نفی می‌کند و ذات مقدّس او را ذات بی‌مثال و غیر قابل تصوّری معرّفی می‌نماید، روشن می‌شود که منظور از آیات و روایات دسته اوّل، آنچه در بدو امر به نظر می‌رسد نبوده است، بلکه منظور یک نوع تشبیه و مجاز است.



:: موضوعات مرتبط: معارف اسلامی، پرسش و پاسخ، ،
:: برچسب‌ها: زیبایی در خدا و ملاقات با او چه مفهومی دارد؟,
نویسنده : محسن امامی
تاریخ : دو شنبه 21 تير 1395
زمان : 2:18
چگونه حوادث آینده در پیشگاه خدا حاضر است؟
| ادامه مطلب...

کلید حلّ این مشکل و مشکلاتی مشابه آن، در بحث‌های خداشناسی بیان شده است. گذشته و آینده و حال، مفاهیمی است که ساخته فکر و وجود محدود بشر است؛ زیرا: وجود ما هم از نظر «زمان» و هم از نظر مکان «مکان» محدود است، یعنی: ما در نقطه مشخصی از زمان و مکان قرار گرفته‌ایم. محدود بودن وجود ما از نظر مکان، مفاهیم «دور و نزدیک» را برای ما به وجود آورده، آیا اگر وجود ما تمام جهان را پر کرده بود، دور و نزدیک برای ما مفهومی داشت؟!

 



:: موضوعات مرتبط: معارف اسلامی، پرسش و پاسخ، ،
:: برچسب‌ها: چگونه حوادث آینده در پیشگاه خدا حاضر است؟,
نویسنده : محسن امامی
تاریخ : دو شنبه 21 تير 1395
زمان : 2:15
خدا را که آفریده است؟
| ادامه مطلب...

اتّفاقاً این ایراد یکی از معروفترین و در عین حال ابتدایی‌ترین ایراداتی است که مادّی‌ها دارند. آنها به عبارت روشنتر می‌گویند: «اگر همه چیز را خدا آفریده، پس خدا را چه کسی آفریده است؟».
حالا چطور شده آقای «راسل» خیلی دیر به این ایراد برخورد کرده، درست برای ما روشن نیست، ولی از آن‌جا که این سؤال در اذهان بسیاری از جوانان هست، باید دقیقاً مورد بررسی قرار گیرد:
در این‌جا چند نکته اساسی وجود دارد که با توجّه به آن، پاسخ ایراد بخوبی روشن می‌شود:
آیا اگر ما عقیده مادّی‌ها را بپذیریم و مثلًا با «راسل» هم صدا شویم، دیگر از این ایراد رهایی خواهیم یافت؟ مسلّماً نه! ... چرا؟



:: موضوعات مرتبط: معارف اسلامی، پرسش و پاسخ، ،
:: برچسب‌ها: خدا را که آفریده است؟,
نویسنده : محسن امامی
تاریخ : دو شنبه 21 تير 1395
زمان : 2:9
چگونه کمال توحید خداوند نفی صفات از اوست؟
| ادامه مطلب...

دلیل این موضوع را در کلام خود امیرمؤمنان علیه السلام در همین خطبه می‌خوانیم:
«لِشَهادَةِ کُلِّ صِفَةٍ انَّها غَیْرُ الْمَوْصُوفِ وَ شَهادَةِ کُلِّ مَوْصُوفٍ انَّهُ غَیْرُ الصِّفَةِ».
توضیح این که: در بحث‌های مربوط به صفات خدا ثابت شده است که صفات خداوند عین ذات پاک اوست و مانند صفات بشر زاید بر ذات نیست، به این معنا که در صفات ممکنات، ذات چیزی است و صفت چیزی دیگر؛ مثلًا، علم غیر از ذات ما و عارض بر ذات ماست، ولی صفات خداوند چنین نیست، یعنی علم او عین ذات اوست و به عبارت دیگر ذاتی است که تمام علم، تمام قدرت و تمام حیات است، بنابر این منظور حضرت از این که کمال توحید و اخلاص، نفی صفات از خداست، نفی چنین صفات زاید بر ذات می‌باشد.



:: موضوعات مرتبط: معارف اسلامی، پرسش و پاسخ، ،
:: برچسب‌ها: چگونه کمال توحید خداوند نفی صفات از اوست؟,
نویسنده : محسن امامی
تاریخ : دو شنبه 21 تير 1395
زمان : 2:6
آیا خداوند یک نیروست؟


تعبیر نیرو درباره خدا هرگز صحیح نیست، زیرا گاهی ممکن است با نیروهای جهان طبیعت اشتباه شود، خداوند یک وجود لایتناهی از جمیع جهات است که در همه‌جا بوده و هست و صفاتی مانند صفات موجودات طبیعت را ندارد.
دانشمندان اسلامی در کتاب‌های «عقاید و مذاهب» کراراً تذکّر داده‌اند که برای تنزیه خداوند از هر نوع مشابهت به امور مادّی، باید از به کار بردن الفاظی که از آنها بوی «تجسّم» و «مادّی بودن» استشمام می‌شود خودداری نمود، از این نظر باید از به کار بردن لفظ «نیرو» درباره خداوند دوری جست، از این جهت باید گفت: خداوند نیرو نیست، بلکه او بالاتر از مادّه و نیرو و انرژی است و آفریننده همه آنهاست.

 



:: موضوعات مرتبط: معارف اسلامی، پرسش و پاسخ، ،
:: برچسب‌ها: آیا خداوند یک نیروست؟,
نویسنده : محسن امامی
تاریخ : دو شنبه 21 تير 1395
زمان : 2:4
آیا ذات پروردگار جهان را می‌توان درک کرد؟
| ادامه مطلب...

در پاسخ این سؤالات و مشابه آن، توجّه خوانندگان گرامی را به نکات زیر جلب می‌کنیم:
در بحث‌های خداشناسی و صفات خدا در محلّ خود ثابت شده است که خداوند وجودی است «بی‌نهایت در بی‌نهایت» یعنی بی‌پایان و نامحدود از هر نظر: نامحدود از نظر وجود، نامحدود از نظر علم و قدرت، نامحدود از نظر زمان و مکان، جایی نیست که خدا نباشد، زمانی نیست که خداوند در آن زمان وجود نداشته باشد، چیزی نیست که خداوند نداند، کاری نیست که خداوند نتواند آن را انجام دهد (البتّه غیر ممکن بودن ذاتی کاری، بحث دیگری است).
بنابر این خداوند یک هستی مطلق و نامحدود و بی پایان در تمام جهات است و این یک «اصل اساسی» در تمام بحث‌های مربوط به صفات خدا به شمار می‌رود و...



:: موضوعات مرتبط: معارف اسلامی، پرسش و پاسخ، ،
:: برچسب‌ها: آیا ذات پروردگار جهان را می‌توان درک کرد؟,
نویسنده : محسن امامی
تاریخ : دو شنبه 21 تير 1395
زمان : 1:37
با این علم محدود چگونه می‌توانیم جهان نامحدود را منظّم بدانیم؟
| ادامه مطلب...

هرگز ما نمی‌گوییم که: با پیشرفت قابل توجّه علم، همه اسرار این جهان برای بشر معلوم گشته و تمام معمّاهای جهان آفرینش حل گردیده است؛ بلکه، همچنان که دانشمندان می‌گویند: «هر اندازه بر حجم معلومات بشر افزوده می‌شود، به همان نسبت تعداد مجهولات وی نیز افزایش می‌یابد» و مامی‌خواهیم ثابت کنیم: این جهان (تا آن‌جا که علم آن را کشف کرده و پرده از روی آن برداشته) دارای نظم حکیمانه و حیرت‌انگیزی است؛ امّا درباره آنچه از نظر علوم مستور مانده نمی‌خواهیم داوری کنیم. ما می‌گوییم همین دایره‌ای را که علم روشن ساخته سراسر نظم است و حساب، البتّه این دایره گرچه در برابر مجموع اسرار جهان خلقت حکم «صفر» را دارد و نسبت به خود، دایره وسیع و قابل توجّهی است...



:: موضوعات مرتبط: معارف اسلامی، پرسش و پاسخ، ،
:: برچسب‌ها: با این علم محدود چگونه می‌توانیم جهان نامحدود را منظّم بدانیم؟,
نویسنده : محسن امامی
تاریخ : دو شنبه 20 تير 1395
زمان : 23:58
آیا نظم جهان دلیل بر مخلوق بودن جهان است؟
| ادامه مطلب...

همان‌طور که گفته شد روشنترین دلیل بر وجود خداوند برهان نظم است چون در هر قسمتی از موجودات نظم و نقشه و حساب به چشم می‌خورد و هر موجودی که این طور باشد دلیل آن است که از مبدأ دانا و توانایی صادر گردیده است.
امّا بحث درباره این که آیا اداره کننده موجودات این جهان و نظم دهنده آنها این موجودات را از عدم به وجود آورده است، بحث دیگری است که در مبحث خداشناسی از راه ازلی نبودن مادّه ثابت شده است؛ زیرا وقتی که ثابت شده مادّه نمی‌تواند ازلی باشد، حتماً باید آفریننده و ایجاد کننده‌ای داشته باشد که آن را از عدم به وجود آور است. خلاصه این که برهان نظم تنها برای اثبات حکومت ...

 



:: موضوعات مرتبط: معارف اسلامی، پرسش و پاسخ، ،
:: برچسب‌ها: آیا نظم جهان دلیل بر مخلوق بودن جهان است؟,
نویسنده : محسن امامی
تاریخ : یک شنبه 20 تير 1395
زمان : 23:56
چگونه «عدم و نیستی» می‌تواند منشأ و سرچشمه «وجود و هستی» باشد؟
| ادامه مطلب...

پرسش فوق یکی از اشکالات مادّیهاست. از آن‌جا که آنان مادّه را قدیم و ازلی می‌دانند و می‌گویند که مادّه مسبوق به عدم نبوده، از این راه خود را از اشکال مزبور نجات داده و سؤال را متوجّه ما نموده، می‌گویند: هرگاه مادّه اجسام وجود نداشته و بعداً به وجود آمده است، چگونه وجود از عدم آفریده شده و نیستی سرچشمه هستی گردیده است؟
پاسخ این سؤال این است که مادّیها به مقصود خداپرستان از این جمله که «خدا جهان را از عدم آفرید» درست پی نبرده‌اند و تصوّر کرده‌اند که لفظ «از عدم» مانند «از چوب» و یا «از آهن» در مثال‌های زیر است. مثلًا می‌گویند: این در و پنجره از چوب است، ماشین آلات آهن است، این خانه از سنگ و گل است، البتّه در این مثال‌ها، چوب و آهن و سنگ علّت مادّی، و هر سه، مادّه تشکیل دهنده 

 



:: موضوعات مرتبط: معارف اسلامی، پرسش و پاسخ، ،
:: برچسب‌ها: چگونه «عدم و نیستی» می‌تواند منشأ و سرچشمه «وجود و هستی» باشد؟,
نویسنده : محسن امامی
تاریخ : یک شنبه 20 تير 1395
زمان : 23:54
آداب ماه ربیع الثانی
| ادامه مطلب...

1 - از مهمترین اعمال این ماه چنانچه در جمیع ماهها گفتیم ، دعا در اول آن است . بخصوص دعای بلند مرتبه و گرانقدری که در اول آن روایت شده است .
2 - روز دهم ربیع الثانی ، روز ولادت امام حسن عسگری (علیه السلام ) می باشد. مراقبت از روزهای ولادت ائمه (علیهم السلام )، شبیه به مراقبت روز ولادت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم ) است .
امام حسن عسگری (علیه السلام ) خصوصیتی برای برآورده شدن حاجات اخروی دارند. معصومین (علیهم السلام ) گرچه هر کدام از آنان وسیله ای برای بندگان خدا در جمیع حوائج می باشند، ولی هر کدام خصوصیتی برای بعضی از حاجتها دارا می باشند - چنانکه دعای توسل ، شاهدی بر این مطلب است - رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم )، دختر بزرگوارش و امام حسن (علیه السلام ) و امام حسین (علیه السلام ) در حاجت های مربوط به ، به دست آوردن طاعت خدا و خشنودی او خصوصیتی دارند. امیرالمؤ منین (علیه السلام ) خصوصیتی در مورد انتقام از دشمنان و برطرف نمودن ظلم ظالمین دارند. 

 

 



:: موضوعات مرتبط: معارف اسلامی، آداب معنوی، ،
:: برچسب‌ها: آداب ماه ربیع الثانی,
نویسنده : محسن امامی
تاریخ : جمعه 18 تير 1395
زمان : 2:18
آداب ماه ربیع الاول
| ادامه مطلب...

این ماه همانگونه که از اسم آن پیداست بهار ماههاست ؛ به جهت این که آثار رحمت خداوند در آن هویداست . در این ماه ذخایر برکات خداوند و نورهای زیبایی او بر زمین فرود آمده است ؛ زیرا میلاد رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم ) در این ماه است و می توان ادعا کرد که از اول آفرینش زمین ، رحمتی مانند آن بر زمین فرود نیامده است .
از آداب این ماه است :
1 - تمام ماه را در روز تولد پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم ) با تلاشهای نیکو و اطاعتهای گرانقدر و بزرگ ، بزرگ داشته و با پروردگار خود در مورد این نعمت بزرگ مناجات نماید.
2 - دعا کردن در اول این ماه با دعاهایی که روایت شده است از مهم ترین اعمال این ماه می باشد.
3 - روز هشتم ربیع الاول ، روز وفات امام حسن عسگری (علیه السلام ) می باشد. پس سزاوار است در این روز اندوهگین باشد، بخصوص با در نظر گرفتن این که صاحب مصیبت حضرت امام عصر(عج ) می باشد؛ پس باید آن امام (علیه السلام ) را با هر زیارتی که به ذهنش می رسد زیارت نموده و به امام زمان (علیه السلام ) تسلیت بگوید.
 



:: موضوعات مرتبط: معارف اسلامی، آداب معنوی، ،
:: برچسب‌ها: آداب ماه ربیع الاول,
نویسنده : محسن امامی
تاریخ : جمعه 18 تير 1395
زمان : 2:15
آداب ماه صفر
| ادامه مطلب...

1 - سزاوار است که روز اربعین را روز اندوه خود دانسته و تلاش نماید برای یک بار هم که شده ، کنار مزارش او را زیارت نماید.
2 - مستحب است که در پایان روز اربعین نیز مانند سایر روزهای مهم از خداوند بخواهد حال و عمل او را اصلاح نموده و به حامی آن روز که از معصومین (علیهم السلام ) می باشد توسل جوید.
(روزهای هفته که هر کدام مربوط به معصومی (علیهم السلام ) می باشد در آخر این بخش خواهد آمد).
3 - وفات پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم ) نیز در این ماه واقع شده است ؛ سزاوار است در این روز به گونه ای اندوهگین بوده و عزاداری نماید که شایسته اتفاق بزرگ این روز و ناگواریهایی که بعد از رحلت پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم ) رخ داده است ، باشد.
 



:: موضوعات مرتبط: معارف اسلامی، آداب معنوی، ،
:: برچسب‌ها: آداب ماه صفر,
نویسنده : محسن امامی
تاریخ : جمعه 18 تير 1395
زمان : 2:14
آداب ماه محرم
| ادامه مطلب...

1 - سزاوار است که حال دوستان آل محمد (صلی الله علیه و آله و سلم ) در دهه اول محرم تغییر نموده و در دل و سیمای خود، آثار اندوه و درد این مصیبتهای بزرگ را آشکار نمایند.
2 - خوب است که مقداری از لذائذ زندگی را که از خوردن و نوشیدن و حتی خوابیدن و گفتن به دست می آید، ترک نمایند و مانند کسی باشند که پدر یا فرزند خود را از دست داده است .
3 - خوب است که روز تاسوعا و عاشورا، دیدار با برادران دینی را ترک کرده و آن روز را روز گریه و اندوه خود قرار دهند.
4 - مستحب است که در دهه اول محرم ، هر روز امام حسین (علیه السلام ) را با زیارت عاشورا زیارت نمایند.
5 - سزاوار است که اگر می توانند مراسم عزاداری آن حضرت را در منزل خود با نیتی خالص بر پا نمایند و اگر نمی توانند در مساجد یا منازل دوستانش به برپایی این مراسم کمک کنند.
6 - شایسته است که هر روز مقداری از اوقات خود را در مکانهای عمومی به عزاداری بپردازد.
 



:: موضوعات مرتبط: معارف اسلامی، آداب معنوی، ،
:: برچسب‌ها: آداب ماه محرم,
نویسنده : محسن امامی
تاریخ : جمعه 18 تير 1395
زمان : 2:12
آداب دعاکردن
| ادامه مطلب...

1 - حضور قلب .
2 - خضوع و فروتنی .
3 - امیدواری .
4 - شناخت خدا و اعتقاد به قدرت او و علم او به نیاز.
5 - امیدواری به خدا و قطع امید از دیگران .
6 - پرهیز از گناه به ویژه ستم مالی و آبرویی به مردم .
7 - گریستن . روایت شده است : ((بین بهشت و جهنم ، گردنه ای است که کسی از آن عبور نمی کند، مگر کسانی که از ترس خدا، خیلی گریه کرده باشند.))



:: موضوعات مرتبط: معارف اسلامی، آداب معنوی، ،
:: برچسب‌ها: آداب دعاکردن,
نویسنده : محسن امامی
تاریخ : جمعه 18 تير 1395
زمان : 2:10
«کلیپ مولای غریبم»
| ادامه مطلب...

برای دانلود کلیپ به ادامه مطلب بروید



:: موضوعات مرتبط: دانلود مذهبی، ،
:: برچسب‌ها: «کلیپ مولای غریبم»,
نویسنده : محسن امامی
تاریخ : سه شنبه 11 اسفند 1394
زمان : 1:22
گلایه سرباز از فرمانده اش
| ادامه مطلب...

آفاجان از شما گلایه دارم
هر ساله با آغاز ماه مبارک رمضان قندی در دلم آب می شد و این ذهنیت بیشتر قوت میگرفت که ممکن هست یک افطار میهمان سفره شما شویم ممکن است یک روز در میان سی روز نصیب فعالین فضای مجازی شود و روزی را به آنان اختصاص می دهید و به قول معروف آدم حسابمان میکنید ولی شش سال گذشت و شما با عالم و آدم و دنیا دیدار کردید به جز سربازانت در خط مقدم جنگ نرم...!
طی سالیان اخیر با همه اقشار جامعه در تمامی مناسبت ها دیدار کردید با دانشجویان هر ساله دیدار دارید،با معلمان ،با کارگران ،با دانش اموزان ، با رانندگان ، با ارتشی ها ، با سپاهی ها ، با بسیجی ها ، با پرسنل نیروی انتظامی ، با نیروهای سه گانه ارتش و سپاه ، با جامعه طلاب و روحانیون ، با ورزشکاران، با فوتبالیست ها ، با وزنه برداران ، با کشتی گیران ، با مدال آوران ،  با بلبلان اهل بیت مداجان و ذاکران، با شاعران ، با هنرمندان سینما و تلویزیون ، با پزشکان ، با استادان دانشگاه ها و حوزه های علمیه ، با پرسنل راه آهن ، با خانواده های معظم شهداء و جانبازان ، با فرماندهان نیروهای مسلح ، با امام جماعت مساجد و شهرها ، با پرسنل سازمان حج و زیارت ، با بقال و نقال و چقال و ..... با همه و همه دیدار کردید الی سربازان خط مقدم جنگ نرم و فعالین فضای مجازی خصوصا کسانی که در حوزه ترویج فرهنگ ناب اهل بیت(ع) و رسانه های ارزشی در اینترنت فعالیت دارند!



:: برچسب‌ها: گلایه سرباز از فرمانده اش,
نویسنده : محسن امامی
تاریخ : سه شنبه 11 اسفند 1394
زمان : 1:21
ویژگی رزقی که از خواندن نماز شب به دست می آید
| ادامه مطلب...

ویژگی رزقی که از خواندن نماز شب به دست می‌آید

کسی که نماز شب بخواند روزی‌اش زیاد می‌شود. منظور از این رزق پول نیست، رزق معنوی است.

ویژگی رزقی که از خواندن نماز شب به دست می‌آید

از امام صادق (ع) پرسیدند که من هر شب می‌خواهم نماز شب بخوانم اما نمی‌شود، چکار کنم؟ حضرت فرمودند…

ملا محمدعلی مجتهد، معروف به مرحوم آیت‌الله احمد مجتهدی تهرانی از علمای بنام تهران بود که در سال ۸۶ بدرود حیات گفت، اما سخنرانی‌ها و پندهای عرفانی و اخلاقی وی به یادگار مانده است و می‌توانیم هر چند به صورت مجازی هم که شده پای درس این استاد اخلاق تلمذ کنیم.

 



:: موضوعات مرتبط: متفرقه، ،
:: برچسب‌ها: ویژگی رزقی که از خواندن نماز شب به دست می آید,
نویسنده : محسن امامی
تاریخ : جمعه 23 بهمن 1394
زمان : 13:30
فضیلت و خواص سوره قمر
| ادامه مطلب...

فضیلت و خواص سوره قمر

قمر و نام دیگرش «اقتربت الساعه» ۱  پنجاه و چهارمین سوره قرآن است که مکی  و ۵۵ آیه دارد.

از پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله و سلم روایت شده است: هر کس سوره قمر را یک روز در میان قرائت کند در حالی وارد قیامت می شود که صورتش مانند شب چهارده می درخشد و هر کس آن را هر شب قرائت کند بهتر است و در روز قیامت در حالی می آید که چهره اش از سفیدی می درخشد. ۲



:: موضوعات مرتبط: متفرقه، ،
:: برچسب‌ها: فضیلت و خواص سوره قمر,
نویسنده : محسن امامی
تاریخ : جمعه 23 بهمن 1394
زمان : 13:24
۵۰ سوال بی پاسخ از عقاید اهل سنت (از کتاب صحیح بخاری)
| ادامه مطلب...

پیامبر فرمودند: گروهی از اصحاب من را در قیامت به سمت جهنم می‌برند و من می‌گویم: اصحابم اصحابم، گفته می‌شود اینها بعد از تو مرتد شدند. آیا باز هم می‌شود به همه صحابه خوش‌بین بود و هرآنچه را گفته‌اند و عمل کرده‌اند را بدون تحقیق پذیرفت؟ آیا معقول است دین‌مان را از صحابه‌ای بگیریم که طبق این حدیث بسیاری از آنان بعد از پیامبر مرتد شدند؟!».
سایت فرهنگی و مذهبی نگار



:: برچسب‌ها: ۵۰ سوال بی پاسخ از عقاید اهل سنت (از کتاب صحیح بخاری),
نویسنده : محسن امامی
تاریخ : پنج شنبه 22 بهمن 1394
زمان : 17:38

صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 36 صفحه بعد


.:: This Template By : Theme-Designer.Com ::.